Spoorwegovergang Esperantokruising afgesloten

Esperanto-fietstunnel
Gisteravond zijn alle 18 tunnelelementen voor de Esperanto-fietstunnel geplaatst. Dit was wat later dan verwacht, omdat er onder de bouwlocatie een oude leiding moest worden verwijderd. Dit leverde extra grondwerk op, maar het plaatsen van de tunnelelementen ging vanochtend vroeg alsnog voorspoedig van start. 

‘Vanavond en vannacht vullen we alle naden met betonmortel. Morgenochtend verbinden we alle tunneldelen met kabels aan elkaar en spannen we ze strak. Daarna vormen ze één compleet geheel. Na het afdichten van de beide ingangen gaat het zand erover. Naar verwachting is de hele kuip donderdag gevuld.’

Verdiepte ligging
Het plaatsen van de funderingspalen op de locatie van de verdiepte ligging, vlak ten zuiden van de ringweg, verloopt voorspoedig. Het boren van de palen duurt naar verwachting nog tot donderdagochtend. Daarna wordt begonnen met het storten van beton.

De nieuwe kabelkoker ligt op z’n plek. Alle 14 delen verbinden we, net zoals bij de tunnelelementen, met kabels aan elkaar en trekken we daarna strak. De oude riolering hebben we inmiddels weggehaald en we zijn begonnen met de aanleg van het nieuwe moerriool. Deze komt aan de zuidkant van de kabelkoker te liggen. In de loop van vanavond komt op het moerriool een laag zand, voor de aanleg van het persriool.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *