Spoorwerkzaamheden Groningen-Roodeschool-Delfzijl

tijdelijk geen rails dus geen trein

tijdelijk geen rails dus geen trein

Op donderdag 1 mei zijn de spoorwerkzaamheden van start gegaan op traject Groningen- Roodeschool/Delfzijl. De aannemer combinatie Bam en Spitzke zullen in opdracht van Railpro 26 km spoor onder handen nemen. Dit gebeurt met onder andere een circa 800 meter lange werktrein, dat het spoor inclusief bielzen optilt, het ballast vervangt en aantrilt.

 

Afhankelijk van het gedeelte wordt of alleen het ballast vernieuwd en wordt een bodembeschermende doek aangebracht onder het spoor, of wordt er bovendien het spoorijzer vernieuwd en krijgt het spoor betonnen bielzen. Ter hoogte van het Noorderstation worden nieuwe bielzen van kunststof gelegd. De werkzaamheden gaan dag en nacht door.

Voor de reiziger wordt beperkt busvervoer aangeboden (stopt in Roodeschool of Delfzijl). extra reistijd is een half uur tot een uur. Omwonenden van het spoor in Groningen Noord dienen rekening te houden met geluidsoverlast.

De spoorwegovergang aan de Friesestraatweg en het Hoendiep zullen tot het eind van het weekend (5 mei 5.00 uur) gestremd zijn.

werk aan het spoor 2014-joshuakeller-7303 werk aan het spoor 2014-joshuakeller-7274 werk aan het spoor 2014-joshuakeller-7166 werk aan het spoor 2014-joshuakeller-7121

Foto’s: Joshua Keller

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *