Sportstimuleringsprijs 2012 voor Bo van der Werff

uitreiking sportprijzen slide-3968Janine Abbring presenteerde donderdagavond 24 januari op het stadhuis in Groningen de uitreiking van de Sportpenningen en de Sportstimuleringsprijs 2012. Wethouder Dig Istha reikte de Sportstimuleringsprijs 2012 uit aan schaatsster Bo van der Werff. Van der Werff werd afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de A-junioren en ze veroverde het zilver in de wereldbekerfinale bij de junioren.

Volgens de gemeente Groningen is het typerend voor Van der Werff dat zij vorig jaar een aanbod van een commerciële schaatsploeg afwees, omdat ze zich beter kan ontwikkelen in haar huidige team.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tijdens de bijeenkomst deelde de gemeente ook twintig sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die verleden jaar Europese of nationale prijzen in de wacht sleepten. Verder kreeg Saida el Battoui een sportpenning voor een bijzondere breedtesport-prestatie. Zij is bij de stichting Jasmijn verantwoordelijk voor de sport- en gezondheidsactiviteiten en motiveert allochtone vrouwen om te gaan zwemmen bij Trivia en ze organiseert loopactiviteiten voor deze groep.

 

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws, Sport met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *