Stadhuis wordt verkocht | 1 april-grap?

Stadhuis-0813Het college van B&W is met de raad van bestuur van de Hanzehogeschool in gesprek over verkoop van het stadhuis. De bedoeling is dat het stadsbestuur de komende jaren het pand aan de Grote Markt 1 terughuurt. Na 2017 zal het stadsbestuur verhuizen naar het Forum. Het stadhuis zal dan dienst gaan doen als bestuurscentrum voor de Hanzehogeschool en worden omgedoopt in ‘Hanzehuys’. Over deze intentie zijn het college van B&W en de Hanzehogeschool het vandaag eens geworden in een bestuurlijk overleg.

De komende tijd zal het pand zorgvuldig worden geïnspecteerd en getaxeerd . Daarna zal in gezamenlijkheid een overnamebedrag en huurprijs worden vastgesteld. De gemeente en Hanzehogeschool gaan uit van een bedrag tussen de 60 en 85 miljoen euro. Dat levert de gemeente voldoende middelen op om een groot deel van de tekorten te kunnen aanvullen.

De financiële positie van de gemeente noopt het stadsbestuur tot het maken van ingrijpende en onorthodoxe keuzes. Ook met het zware pakket aan bezuinigingen, dat inmiddels wordt voorbereid, blijkt er nog altijd niet te ontkomen aan harde en ingewikkelde maatregelen.

Het college van B&W stelt echter dat mensen uiteindelijk belangrijker zijn dan stenen. Met andere woorden: leefbaarheid en het sociale gezicht van de stad gaan boven behoud van vastgoed, ook als het daarbij gaat om het historische stadhuis.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *