Stadjer aangehouden na geweld tegen agent

herdershond chicaDe politie hield vrijdagmiddag een 29-jarige man uit Groningen aan voor mishandeling van een politieagent. Agenten waren op de Borgwal in Groningen gestuit op een man. Het gesprek met deze man liep uit op onenigheid. Op dat moment bemoeide de 29-jarige man zich met de woordenwisseling. Hij gaf pardoes één van de agenten een vuistslag in het gezicht.

Agent gewond
De agent, die net een klap had gekregen, verdraaide tijdens het afweren van meer klappen zijn knie. Hij scheurde hierbij vermoedelijk zijn kniebanden af. Een andere agent wist de verdachte met behulp van de wapenstok op afstand te houden. Met behulp van een hondengeleider werd geprobeerd de verdachte aan te houden. De 29-jarige zette het op een lopen. Hij vluchtte zijn nabijgelegen woning in. De agenten wisten de man bij de voordeur van zijn woning echter te achterhalen. 

Ziekenhuis
De man weigerde zijn handen te laten zien en mee te werken aan zijn aanhouding. Hierop werd de diensthond ingezet. Hierbij werd de verdachte in zijn been gebeten. Uiteindelijk wisten de agenten de man te overmeesteren. Op het politiebureau bleek dat de man een behoorlijke bijtwond had opgelopen. Hij werd vervolgens voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De man wordt na medische behandeling overgedragen aan de politie. De agent doet aangifte van het geweld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *