Stadjer verdacht van twee moorden

politiebureau-1349De 37-jarige Groninger die werd aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 66-jarige bewoonster, Gudrun Küster, in haar huis aan de Oliemuldersweg, is nu ook verdachte in de zaak Waldeck-Pyrmontstraat.

Küster werd vrijdagmiddag 18 januari levenloos in haar woning aangetroffen. Diezelfde avond woedde er een brand in een huis aan de Waldeck-Pyrmontstraat, eveneens in de stad. Bij het blussen werd het lichaam gevonden van de 71-jarige bewoner. Uit onderzoek kwam naar voren dat beide slachtoffers door een misdrijf om het leven zijn gekomen.

Aanhouding verdachte
Door politieonderzoek werd duidelijk dat beide zaken aan elkaar gelinkt kunnen worden. De 37-jarige verdachte is vandaag in het Huis van Bewaring aangehouden. Naast de verdenking in de zaak van de Oliemuldersweg wordt hij nu ook verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 71-jarige bewoner van de woning in de Waldeck-Pyrmontstraat. Hij werd vorige week woensdag voor de zaak aan de Oliemuldersweg voorgeleid aan de rechter-commissaris. Daar werd besloten dat de Groninger veertien dagen in bewaring werd gesteld. Dat betekent dat de verdachte langer vast blijft zitten. Komende vrijdag wordt hij voor zaak in de Waldeck-Pyrmontstraat voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het politieonderzoek is nog in volle gang.

Informatie gevraagd over Gudrun Küster
Er is nog niet veel bekend bij de politie over bijvoorbeeld het sociale leven van Gudrun Küster. Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die daar meer over kunnen vertellen. Heeft u meer informatie over haar dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Stadjer verdacht van twee moorden

  1. Pingback: Tweede verdachte aangehouden in zaak dubbele moord - JouwStadJouwStad | Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *