Stadjers massaal aan de pannenkoek

sint-pannenkoek-3566Vandaag, 29 november, is het Sint Pannenkoek. Pannenkoekjes op meer dan zeventien locaties in de stad. Wij namen een kijkje bij het bruisend middelpunt van het feest de prachtige Der Aa-kerk, waar je behalve heel veel heerlijke pannenkoeken kon eten, ook nog allerlei activiteiten voor jong en oud werden georganiseerd. Van een leuke pannenkoekenkleurwedstrijd en een voorleessessie voor de allerkleinsten tot een stripleeshangplek, pannenkoekenmuziek en een pannenkoekenvoordracht waar iedereen van kon genieten. Wethouder Roeland van der Schaaf maakte tijdens dit feest de winnaar bekend van de beste pannenkoek.
Een pannenkoekenfeest voor iedereen!

Eet jij ‘m met stroop of poedersuiker? Elk jaar, op 29 november, is het Sint Pannenkoek (nog op de ouderwetse manier geschreven). Een traditie die in het leven is geroepen door stripverhalenmaker Jan Kruis in ‘Jan, Jans en de Kinderen’. Alhoewel: als het aan Jan Kruis ligt, heeft hij het helemáál niet zelf bedacht, maar is de traditie ergens in de twaalfde eeuw in een oud klooster in Rotterdam ontstaan.

Pannenkoeken voor iedereen
Je bepaalde zelf wat je voor een pannenkoek betaalde. Zo kon echt iedereen ervaren wat Sint Pannekoek is; rijk en arm, jong en oud, Stadjer, student en Ommelander en alles wat daar tussenin ligt. De opbrengst van de platte baksels gaat naar het Stripmuseum, waar een cursus ontwikkeld wordt om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.