Stadjersweek studentenvereniging Vindicat

Vindicat nieuwbouw-7645Van donderdag 16 april tot en met zondag 19 april is er weer een Stadjersweek. Deze week, met als thema ‘Vindicat en stad samen voor eeuwig verbonden, Groningen ons gedeelde pronkjewail’, wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van studentenvereniging Vindicat atque Polit. Omdat Vindicat al 200 jaar dankbaar gebruik maakt van het gedeelde ‘pronkjewail’, willen ze graag iets terug doen voor de stad Groningen en haar inwoners. Dit wordt gerealiseerd in de vorm van de Stadjersweek.

Nieuwbouw Vindicat-2633Gedurende de Stadjersweek worden er vier dagen lang verschillende activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen. Hierbij kan gedacht worden aan een boottocht voor senioren, een uitgebreid dagprogramma voor gehandicapten en een kinderspeeldag. Op zaterdag wordt voor de cultuurfanaten een cabaretshow georganiseerd met lokaal talent. Tot slot wordt er op zondag een groot sportevenement georganiseerd op de Grote Markt waar onder andere landskampioen Donar een basketbal clinic geeft.

Tussen de georganiseerde programmaonderdelen door stelt de sociëteit op bepaalde tijdstippen haar deuren open voor mensen die nieuwsgierig zijn hoe Vindicat er van binnen uitziet. Ook is het op het terras voor de sociëteit op meerdere momenten mogelijk een drankje te drinken in de zon, onder het genot van muzikaal talent van Vindicat en stad op de achtergrond.

Op donderdag 16 april om 18.00 uur luidt de nieuwe burgemeester, Peter den Oudsten, dit alles feestelijk in op de Grote Markt. Hierna is onder andere een optreden van de bekende Nederlandse band ‘van Dik Hout’. Als afsluiting van de Stadjersweek wordt op zondagavond het jaarlijkse daklozendiner georganiseerd, in samenwerking met het Kopland. Dit is een avond waarbij Vindicat haar deuren openstelt en een diner organiseert voor meer dan 80 dak- en thuislozen.

Foto’s: archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *