Staking dienst stadsbeheer

staking milieudienst 2014-joshuakeller-1907Volgende week,  zijn mogelijk Italiaanse toestanden te verwachten in de stad: De dienst stadsbeheer (de vroegere milieudienst) gaat drie dagen staken om de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over te halen om tot een acceptabel bod te komen met betrekking tot het gewenste loon.

Een loonsverhoging is gewenst: 2,5 procent over het loon van vorig jaar, 3 procent over het loon van dit jaar.  De milieuambtenaren wachten reeds een jaar op nieuwe cao.  Op 16, 17 en 18 juni gaat de desbetreffende dienst staken, net als de collega’s in Amsterdam en Utrecht.

De gemeente ( in de persoon van de de verantwoordelijke wethouder Van Keulen) kan niet aangeven wat de gevolgen zijn van de staking. Mogelijk wordt het grofvuil niet opgehaald de publieke vuilnisbakken niet geleegd noch de straten geveegd. 18 juni wordt landelijk gestaakt door de gemeentelijke diensten die het openbaar gebied schoon houden. Maandag, wanneer er  meer duidelijkheid zal zijn, zal de gemeente via de website mededelingen doen met betrekking tot de gevolgen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *