Stijging WW-uitkeringen in Groningen

image003Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in Groningen eind november 2013 uitkomt op 14.400. Een jaar eerder waren dat er 11.601. Het aantal WW-uitkeringen is de afgelopen twaalf maanden gestegen met 24,1 procent. De afgelopen maand kent een stijging met 3,2 procent. 

Het aantal WW-uitkeringen komt in Nederland eind november uit op 419.065. Een jaar eerder waren dat er 322.340. Het aantal WW-uitkeringen in Nederland is daarmee op jaarbasis met 30,0 procent gestegen. In de afgelopen maand is het aantal WW-uitkeringen landelijk met 2,7 procent gestegen.

Noordelijke provincies
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in het afgelopen jaar met 24,1 procent gestegen. Ten opzichte van vorige maand is er in de provincie Groningen sprake van een stijging met 3,2 procent. In de provincie Friesland steeg het aantal WW-uitkeringen het afgelopen jaar met 24,2 procent tot 18.567. Ten opzichte van de vorige maand is het aantal WW-uitkeringen daar gestegen met 4,4 procent. De provincie Drenthe komt uit op 12.861 WW-uitkeringen; 25,4 procent hoger dan vorig jaar. In Drenthe was er de afgelopen maand sprake van een stijging met 5,0 procent.

Toename WW-uitkeringen door seizoenswerkloosheid
Over de maand november zien we een ontwikkeling die te maken heeft met seizoensgerelateerde werkloosheid. Door afname van werk in de bouw, horeca en landbouw stijgt het aantal WW-rechten uit deze sectoren fors. Ook bij de zakelijke diensten stijgt het aantal WW-rechten. Dit komt vooral door een verminderde vraag naar uitzendkrachten in de bouw. Activiteiten van uitzendbureaus vallen onder de zakelijke diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *