Stormloop bij Vroom en Dreesmann

V&D Groningen-3346Groningers trokken er vandaag massaal op uit om te winkelen. Een drukke Herestraat en wat op viel de grote drukte bij Vroom en Dreesman. Het lijkt wel een soort steunbetuiging van de Groningers om het warenhuis met een breed assortiment te redden. Of waren we uit op de vele koopjes? Het Groninger filiaal is een van de best draaiende winkels in de V&D keten.

V&D kreeg vorige week uitstel van betaling.De warenhuisketen kampt al langer met financiële problemen. Eerder dit jaar was een reddingsplan in werking gezet. Grote zorgen bij het personeel, toeleveranciers die niet meer leveren en straks een leeg historisch pand aan de Grote Markt. Laten we hopen dat  er een passende oplossing komt en dat het winkelen in het centrum van Groningen aantrekkelijk blijft. Diverse bronnen meldden inmiddels dat het warenhuis met pakweg de helft van de winkels een doorstart zal maken.

De Telegraaf meldde eerder dat bewindvoerders van warenhuisketen V&D inmiddels faillissement zouden hebben aangevraagd, maar dat bericht is inmiddels niet meer op de site van de krant te vinden. Een faillissementsaanvraag zou betekenen dat tienduizend medewerkers hun ontslag krijgen aangezegd.

Foto’s en video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.