StoryWorld spactaculair geopend in het Groninger Forum

Wethouder Paul de Rook opende SoryWorld.

Een feestelijke dag vandaag in Groningen. Storyworld in het Groninger Forum werd vanmorgen officieel geopend door de Groninger wethouder Paul de Rook.
Feest in het jongste maar ook stoerste museum van Nederland waar je vandaag kunt aanschuiven bij workshops striptekenen, strips lezen, gamen, en buttons stampen.

Route door Storyworld
Storyworld heeft een vaste route, waarbij bezoekers alle aspecten van verhalen vertellen tegenkomen. Het begint bij het begin: eerst bedenk je over wie het verhaal gaat en waar het verhaal zich afspeelt. Je vindt hier bijvoorbeeld de eerste karakterschetsen van Shrek en originele storyboardtekeningen van Aladdin. Vervolgens lopen bezoekers door naar de verschillende media waarmee je dat verhaal kunt vertellen: strips, animatie en games.

In de tweede zaal van Storyworld ontdekken bezoekers onze strips. Hoe maak je een stripverhaal en hoe teken je je eigen stripfiguur? Hier tonen we de hoogtepunten van internationale en Nederlandse striptekenaars, zoals Toonder, Barbara Stok en Romano Molenaar.

Vervolgens ontdekken de bezoekers van Storyworld hoe bijzonder het productieproces van animatie is aan de hand van originele tekeningen, storyboards en flipbooks. Je ziet hier ook unieke figuren en voorwerpen die gebruikt zijn in echte stop-motionfilms. Én een 3D-zoetrope met Shaun the Sheep en Timmy, gemaakt door de modelmakers van Aardman Animations.

Van Aladdin en Aloy tot en met The Lion King en Lucky Luke. Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers!

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *