Stripmuseum herdenkt Jan Kruis

Het Nederlands Stripmuseum in Groningen richt een herdenkingshoek in voor de overleden tekenaar en schilder Jan Kruis, die vooral bekend is van de strip Jan, Jans en de Kinderen. Dat meldt de Volkskrant. 

Het museum heeft naar eigen zeggen veel originele tekeningen, maar ook enkele schilderijen van Kruis. Onder die schilderijen zijn onder meer een portret van collega Marten Toonder en vier metersgrote schilderijen van Jan, Jans en de Kinderen.

Behalve tekeningen van Kruis’ beroemdste striphelden, heeft het museum ontwerpen voor reclames en illustraties die Kruis in het begin van zijn loopbaan maakte.

Het Stripmuseum wil de herdenkingshoek dit weekeinde gereed hebben.

Sint Pannekoek
“Aan Jan Kruis hebben we de fijnste feestdag van het jaar te danken, Sint Pannekoek. Hij zat tot op het laatst vol met ideeën om het feest op een hoger plan te tillen. Het was fijn om met hem te brainstormen, wat een humor had die man. We gaan hem missen” zegt Annabelle Spanjaard van Stichting sint Pannekoek Groningen.

Stichting Sint Pannekoek Groningen heeft zich voorgenomen om het feest de komende jaren nóg leuker te maken, ter nagedachtenis aan haar inspirator, Jan Kruis.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *