Stripmuseum opent expositiewand Jan Kruis en Thé Tjong Khing

stripmuseum_coverOp zaterdag 21 september vindt de opening van de expositiewand ‘Jan Kruis en Thé Tjong-Khing: Toptekenaars van Tachtig’ in Het Nederlands Stripmuseum plaats. Tijdens deze openingsdag wordt tevens de Jan Kruis Glossy uitgereikt. Deze eenmalige uitgave wordt persoonlijk overhandigd aan tekenaar Jan Kruis door Seb van der Kaaden van Uitgeverij Personalia. Mat Schifferstein van Uitgeverij Sherpa reikt het nieuwste Arman & Ilva album uit aan tekenaar Thé Tjong-Khing.

De expositiewand ‘Toptekenaars van Tachtig’ is geïnitieerd om de tachtigste verjaardag van Kruis en Khing te vieren.

De boekpresentaties en de opening van de expositiewand vinden tijdens de verrassingsdag op zaterdag 21 september plaats. “Wat de expositiewand precies inhoud kunnen we nog niet bekend maken. Het moet uiteraard wel een verrassing blijven voor Jan Kruis en Thé Tjong-Khing”, vertelt Wies van Hesteren, vestigingsmanager van Het Nederlands Stripmuseum. Van 15.15 tot 16.15 uur signeren Jan Kruis en Thé Tjong-Khing voor fans en bezoekers. De expositiewand is vanaf dan tot het einde van het jaar in het stripmuseum te bezichtigen.

Jan Kruis Glossy
De Rode Kater heeft in 2012 in de Bommelglossy tegen Olivier B. Bommel gezegd dat de verschijning van die glossy ‘een glimmend gezwel van hoogmoed’ was. Reden voor Jan Kruis – de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen en de Rode Kater – om zijn tachtigste levensjaar te vieren met een ruim honderd pagina’s dikke glossy.

Khing-Collectie
In stripkringen is Thé Tjong-Khing bekend als de tekenaar van Arman en Ilva en vele andere strips. Het grote publiek kent hem van zijn vele kinderboekillustraties. Khing won drie keer de Gouden penseel, de Woutertje Pieterse prijs en de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre. Zijn strips worden vanaf 2006 opnieuw uitgegeven bij uitgeverij Sherpa. Op 21 september wordt het dertiende deel van de bekroonde Khing-collectie uitgereikt.

Bron: Nederlands Stripmuseum

Foto’s Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Kunst, Museum, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Stripmuseum opent expositiewand Jan Kruis en Thé Tjong Khing

  1. Pingback: Het Nederlands Stripmuseum tijdens de museumnacht - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *