Stripmuseum verrast tekenaars met Jan Kruis Glossy

Stripmuseum-8189Vandaag zaterdag 21 september heeft de opening van de expositiewand ‘Jan Kruis en Thé Tjong-Khing plaats gevonden in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. De eenmalige Jan Kruis Glossy  is persoonlijk overhandigd aan tekenaar Jan Kruis door Seb van der Kaaden van Uitgeverij Personalia. Mat Schifferstein van Uitgeverij Sherpa reikte het nieuwste Arman & Ilva album uit aan tekenaar Thé Tjong-Khing.

De expositiewand ‘Toptekenaars van Tachtig’ is geïnitieerd om de tachtigste verjaardag van Kruis en Khing te vieren.  Een hele verrassing voor de tekenaars deze dag waar ook de boekpresentatis plaats vond. Van 15.15 tot 16.15 uur signeren Jan Kruis en Thé Tjong-Khing voor Fans en bezoekers konden hun boek door Jan Kruis en Thé Thong-Khing later signeren. De expositiewand is vanaf nu tot het einde van het jaar in het stripmuseum te bezichtigen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Jan Kruis Glossy
De Rode Kater heeft in 2012 in de Bommelglossy tegen Olivier B. Bommel gezegd dat de verschijning van die glossy ‘een glimmend gezwel van hoogmoed’ was. Reden voor Jan Kruis – de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen en de Rode Kater – om zijn tachtigste levensjaar te vieren met een ruim honderd pagina’s dikke glossy.

Khing-Collectie
In stripkringen is Thé Tjong-Khing bekend als de tekenaar van Arman en Ilva en vele andere strips. Het grote publiek kent hem van zijn vele kinderboekillustraties. Khing won drie keer de Gouden penseel, de Woutertje Pieterse prijs en de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre. Zijn strips worden vanaf 2006 opnieuw uitgegeven bij uitgeverij Sherpa. Op 21 september wordt het dertiende deel van de bekroonde Khing-collectie uitgereikt.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Foto, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *