Studenten Alfa-college maken verrassende Werkman-expositie

naamloos-Studenten van van diverse opleidingen het Alfa-college laten zien hoe zij door het leven en werk van kunstenaar Werkman geïnspireerd zijn. Een combinatie van ondernemerschap, creativiteit en onderwijs heeft geleid tot een verrassende expositie. De werkstukken en kunstwerken variëren van educatieve games voor het primair onderwijs, tot poëzie, schilderijen, t-shirts en een metalen paard. Het tienjarig jubileum van de opleiding Multimedia Design bij het Alfa-college was de aanleiding voor deze mooie samenwerking van creatieve en technische opleidingen.
Tien jaar geleden startte de opleiding Multimedia Design (nu Mediavormgever geheten) bij het Alfa-college. Van een klein clubje – twee docenten en een klasje enthousiaste pioniers – is deze opleiding met 160 studenten en negen docenten inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere creatieve opleidingen in Noord-Nederland. Op donderdag 4 juni vieren de studenten en docenten actief hun jubileum, met een dag vol workshops en lezingen. Op vrijdag 5 juni hebben zij samen met vele alumni een spetterend feest.

Expositie

De afgelopen onderwijsperiode zijn studenten van de opleidingen Mediavormgever, Mode, Game Architecture & Design en Engineering in de les aan de slag gegaan met het leven en werk van Werkman. Dit heeft geleid tot een zeer diverse expositie, van educatieve games tot schilderijen en poëzie. Twee studenten van Engineering hebben een metalen paard gemaakt, geïnspireerd door het logo van de Werkman Stichting 2015. Deze was zondag al te bewonderen op Werkman Open Air. Verder heeft een aantal studenten Mediavormgever t-shirts ontworpen geïnspireerd door Werkman en verzorgen zij een VJ-presentatie. De kunstwerken worden op vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni getoond op de Werkman-expositie in het gebouw aan de Travertijnstraat 12 in Groningen, waar een culturele broedplaats voor jongeren is ontstaan.

Opening

De officiële opening van de Werkman Expositie wordt verricht door Mariëtta Jansen, conservator van het Groninger Museum en verantwoordelijk voor de Werkman-expositie in het Groninger Museum, in samenwerking met een aantal studenten en de Groningse wethouder van Onderwijs, Ton Schroor. “Ondernemerschap, creativiteit en onderwijs is een spannende combinatie. Ik ben heel benieuwd wat de kennismaking van de studenten met het gedachtegoed van Werkman gaat opleveren. De eerste werkstukken die ik heb gezien, zijn veelbelovend”, aldus de conservator.
Voor het publiek is de Werkman-expositie van het Alfa-college vrij toegankelijk op zaterdag 6 juni, van 11.00 – 16.00 uur, aan de Travertijnstraat 12 in Groningen.

Foto: Alfa-College

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *