Studenten bouwen huiswerkverblijf Roemenië

huiswerkverblijf - gereedschap uitzoekenTwintig studenten en vijf docenten/ begeleiders van het Alfa-college en Noorderpoort vliegen 22 april naar Roemenië om daar verder te bouwen aan een huiswerkverblijf voor kinderen. Vorig jaar is een groep studenten van beide ROC’s begonnen aan de bouw. Daarna heeft de plaatselijke bevolking aan het verblijf gewerkt en dit jaar hopen de studenten het dak af te krijgen.

huisjes lokale bevolkingHet verblijf staat in Tichendeal: een klein dorpje ten noordoosten van de oude middeleeuwse stad Sibiu. Hier is veel armoede en een groot deel van de kinderen gaat er niet naar school. Kinderen die wel naar school gaan, hebben vaak ouders die niet kunnen lezen of schrijven. Deze ouders kunnen hun kinderen dus niet helpen met het huiswerk of hen stimuleren het te maken. Het huiswerkverblijf biedt hiervoor een oplossing.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de stichtingen Leonardo da Vinci, Actie Roemenië en Lamp. Er werken niet alleen Bouw-studenten aan dit project mee, maar ook studenten Installatietechniek, Metaal, Marketing, Facilitair en Logistiek. De verschillende opleidingen kunnen zo op een bijzondere manier met elkaar samenwerken.

Op 13 mei komen de studenten weer terug. De groep houdt een blog bij met al hun avonturen: http://leerlingenroemenie2015.com/.

Foto’s: Alfa College

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *