Studenten Hanzehogeschool Groningen winnen startkapitaal

Marro MijnansVier zojuist afgestudeerde studenten van de Hanzehogeschool Groningen zijn met hun energie-startup Envitron uitgeroepen tot een van de vijf winnaars van Startup Fast Track 2016. Startup Fast Track is een ondersteuningsprogramma voor beginnende energie-ondernemers met groot toekomstpotentieel. Niels Tammeling (Werktuigbouwkunde), Thijs de Jonge (Facilitair Management), Jacco Koning (Technische Informatica) en Marro Mijnans (nu eerstejaars European Master in Sustainable Energy System Management) krijgen naast de prijs een investeringskapitaal van € 10.000, -.

Het idee voor Envitron is ontstaan omdat de vier studenten wilden weten hoeveel zon/wind er precies nodig is voor bijvoorbeeld het zetten van een kop koffie en of er overdag genoeg duurzame energie geproduceerd wordt om ’s avonds te koken. Door dit soort vraagstukken te meten willen de jonge ondernemers laten zien hoeveel er mogelijk is met je eigen duurzame energie.

Marro Mijnans is één van de ondernemers. Hij vindt dat zijn opleiding European Master in Sustainable Energy System Management hem veel leert over duurzame energie en de energietransitie: “De volgende stap in de energietransitie ligt niet alleen aan de techniek en de financiën, maar ook aan de mensen zelf. In een duurzaam energiesysteem denk je na over de manier waarop we omgaan met de energie die we kunnen krijgen”.

Foto: Hanze Pers

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.