’t Feithhuis in terras Top-100 op nummer 97

Terras Feithhuis-7575Op één van de drukste punten in de stad is het tuinterras van ’t Feithhuis de plek om even bij te komen van al die hectiek. Iets verderop, aan de Grote Markt, zijn de terrassen vooral bedoeld om te zien en gezien te worden, dat is hier niet nodig.

De in totaal 150 zitplaatsen staan zowel in de slagschaduw van de Martinikerk als op houten vlonders. Op veel van de metalen tafels met rond houten blad een bordje met ‘gereserveerd.’ Dit is inderdaad ook een uitstekend en populair restaurant. En een belangrijk pre: ze staan ruim opgesteld, zodat de buren niet alle gesprekken woordelijk hoeven te volgen. Medewerkers zijn uitermate vriendelijk. Op weg naar het toilet en weer terug worden we door iedere medewerker die we passeren hartelijk begroet.

Terras Feithhuis-7572Vrijgekomen tafels worden meteen schoongemaakt en klaargezet voor de volgende gasten. ’t Feithhuis is met deze notering ook direct het bestgenoteerde terras van Groningen. Er staan dit jaar niet veel Groningse terrassen in de lijst, maar de provincie heeft met deze zaak in ieder geval een waardige nummer 1.

Bron: Misset Horeca
Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *