Taxichauffeurs bekeurd

Protest gaswinning-5230-bewerktTijdens een taxicontrole in de stad Groningen bleken vijf van de acht gecontroleerde taxi’s in overtreding.

De controle is tussen zaterdagavond en zondagmorgen uitgevoerd door medewerkers van politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport. 

In totaal is er voor € 8030,- aan boetes opgelegd. De geconstateerde overtredingen waren:

  • Een taxionderneming reed met een taxi waarvan de inrichting niet in overeenstemming was met het kentekenbewijs. Er stond een stoel meer in de taxi dan is toegestaan. Boetebedrag € 230,-.
  • Een taxi reed illegaal met een gepacht taxivergunningbewijs. Het vergunningbewijs is in beslag genomen en het vervoer is beëindigd. Bij het bedrijf dat de vergunning heeft gepacht is direct een bedrijfscontrole ingesteld en de bedrijfsadministratie wordt nader onderzocht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt waarbij het boetebedrag kan oplopen tot € 5.000,.
  • Een taxichauffeur reed nog terwijl zijn wekelijkse rusttijd al was ingegaan. De man kreeg een ‘bevel staking van de arbeid’ opgelegd voor de duur van 45 uur. Boetebedrag € 800,.
  • Een taxichauffeur/ondernemer werd voor de vierde keer in korte tijd werkend aangetroffen terwijl hij niet in het bezit is van een geldige werkmap. De man kan opnieuw een boete verwachten van € 1100,-.
  • Een taxi reed met een niet verzegelde taxameter. Het vervoer met de taxi is beëindigd en er mogen pas weer mensen worden vervoerd als de meter aan de eisen voldoet. Boetebedrag € 900,-.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *