Thomas Müller presenteert het hotel aan de Oostwand

Architect Thomas Müller presenteerde in het Groninger Forum het te bouwen WestCord hotel aan de oostwand van de Grote Markt.

In november 2016 tijdens het festival Let’s Gro presenteerde Thomas Müller zijn eerste schetsen voor het hotel. Hij vroeg het publiek om een reactie. Meer dan 1500 mensen reageerden op de schetsen die digitaal gepresenteerd werden. De meerderheid sprak zich uit voor een klassiek gevel.

110 kamers
Het hotel is een ontwerp van de Berlijnse architect Thomas Müller en wordt onderdeel van de keten WestCord Hotels. Het hotel is opgetrokken uit baksteen. De ontwikkelaar is VolkerWessels Vastgoed. Het hotel krijgt ongeveer 110 kamers, heeft op de begane grond een grand café en op het dak een groot terras met ongeveer 200 plaatsen. Zowel in het café als op het terras zijn ook niet-hotelgasten welkom.

Architecten
Collega-architecten, die net als Thomas Müller aan het werk zijn in het gebied Grote Markt oostzijde, discussieerden in maart van dit jaar over de eerste uitwerking van de schetsen. En ook de Welstand werd om een reactie gevraagd.

Voorzien van al deze reacties en meningen werkte Thomas Müller zijn schetsen verder uit tot een ontwerp, dat hij maandagavond aan het publiek presenteerde.

Foto’s: Siebrand Wiegman, artist impression Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *