Toename woninginbraken Oosterpoort, Herewegbuurt en Rivierenbuurt

Het aantal woninginbraken in de wijken de Oosterpoort, Herewegbuurt en Rivierenbuurt in de stad Groningen neemt de afgelopen tijd toe. Vanaf januari 2014 tot heden werd in de drie wijken al 87 keer ingebroken. In heel 2013 werd in deze drie wijken 69 keer ingebroken. De politie onderzoekt alle woninginbraken en houdt de komende periode extra toezicht in de drie wijken.

Gebruik het nachtslot
In veel gevallen kwamen de inbrekers de woningen binnen via de zogenaamde flippermethode of hengelmethode. Deze manieren van inbreken laten geen zichtbare sporen na aan de buitenzijde van de woning. De genoemde werkwijzen zijn eenvoudig te voorkomen door het nachtslot te gebruiken, ook als u ’s nachts slaapt.

Gelegenheid maakt de dief
De inwoners van Groningen kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op je computer, laptop, smartphone of tablet om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties
Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties ziet in uw woon- of werkomgeving. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers. Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl

Dit bericht is geplaatst in 112, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Toename woninginbraken Oosterpoort, Herewegbuurt en Rivierenbuurt

  1. If more in woners had a hand gun or shotgun there would be a lot les in breaking I have a sign by my back door it says [ nothing inside is worth dying for You loot we shoot] thats it case closed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *