Topsporttafel stimuleert talentontwikkeling

Sport en onderwijs bundelen krachten en expertise

In de Bovenkamer van Groningen werd donderdag De Topsporttafel gepresenteerd. De Topsporttafel is een gezamenlijk initiatief van onderwijs- en kennisinstellingen, sportclubs en de gemeente Groningen. Het doel is Groningen te ontwikkelen tot centrum van sporttalent. 

Alle geledingen binnen de Topsporttafel zijn vertegenwoordigd; wethouder Paul de Rook, Gerard Kemkers (Topsportzorgcentrum), Gerard van Pijkeren (Energy Valley Topclub) en Joan Janssens (Hanzehogeschool) zetten de plannen uiteen.

De kracht van sport inzetten om van Groningen een vitale en talentrijke stad en regio te maken: daarvoor is ‘De Topsporttafel’ in het leven geroepen. ‘De Topsporttafel’ is een gezamenlijk initiatief van onderwijs- en kennisinstellingen, sportclubs en de gemeente Groningen. Het doel is Groningen te ontwikkelen tot centrum van sporttalent.


De initiatiefnemers richten zich op breedtesport, beweging in onderwijs, talentontwikkeling en maatschappelijke en economische ontwikkeling om zo uiteindelijk van Groningen een “topsportieve”, vitale en gezonde regio te maken. Deelnemende partijen zijn de gemeente Groningen, het HANNN, het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Alfa-college, Health-i-Port en de Energy Valley Topclub (EVTC), waaronder de volgende topsportclubs vallen: basketbalclub Donar, hockeyclub GHHC Groningen, ijshockeyclub GIJS Groningen, volleybalclub Abiant Lycurgus, korfbalclub Nic./Alfa-college en voetbalclub FC Groningen.

Tweemaal per jaar komen alle partijen samen om de ambities scherp te houden en mooie plannen te smeden. De Topsporttafel is daarnaast opgedeeld in deeltafels, die ieder met een eigen thema aan de slag gaan met concrete mogelijkheden. De thema’s zijn faciliteiten, marketing, kennismanagement en onderwijs, talentontwikkeling, maatschappelijke ontwikkeling en breedtesport.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *