TopsportZorgCentrum bereikt hoogste punt

Wethouder Paul de Rook mist op een haar na het doel die op het dak stond opgesteld…

Het was feest op Sportpark Corpus den Hoorn waar het bereiken van het hoogste punt van het TopsportZorgCentrum werd gevierd. Boven op het gebouw was een goal geplaatst waar spelers van FC Groningen en wethouder Paul de Rook een poging waagden in het doel te schieten.

Het multifunctionele gebouw gaat verbindingen leggen tussen topsport, breedtesport zorg, kennis en ondernemen. De oplevering staat gepland op 1 juni van dit jaar.

FC Groningen krijgt in het TopsportZorgCentrum (TsZC) op Sportpark Corpus den Hoorn alle faciliteiten voor de voetbaltak onder één dak. Het TsZC is een ultramodern multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland.

Tekst gaat door onder de foto’s

Uniek
De combinatie van al deze functionaliteiten op één locatie en onder één dak is uniek in Nederland en hét visitekaartje om aantrekkingskracht op topsporters, kenniswerkers/studenten (Groningen als City of Talent) en bedrijven te verwerven.

Het TopsportZorgCentrum is een gezamenlijk initiatief van de hoofdgebruikers FC Groningen, InterPsy en VNO-NCW/MKB Noord in directe samenwerking met Euroborg NV en Provincie Groningen. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) bouwt het TsZC.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Politiek, Sport met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *