Topsportzorgcentrum gepresenteerd

Schermafbeelding 2016-05-26 om 14.51.11Vandaag presenteerden de wethouders Roeland van der Schaaf en Paul de Rook de plannen van het vier verdieping tellende Topsportzorgcentrum dat onderdeel gaat worden van het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen.

Bij de presentatie waren Hans Nijland van FC Groningen, ex schaatscoach Gerard Kempkers en Ben Veenbrink van Euroborg N.V aanwezig om de plannen toe te lichten. 

Hans Nijland tijdens de persconferentie:
“Hier zit een gelukkige Algemeen Directeur.” Hans Nijland van FC Froningen is blij met het nieuwe Topsportzorgcentrum dat – als alles meezit – in 2018 gerealiseerd wordt in Corpus den Hoorn. Het zal als zorgcentrum ‘alles en iedereen’ ondersteunen die top- of amateursport bedrijft. Gerard Kemkers, voormalig topschaatser en coach, gaat hier invulling aan geven. “Als het aan mij ligt wordt Groningen een ‘City of Sporttalent!” zei hij op de persconferentie over zijn nieuwe ambities. Voor de stad is het Topsportzorgcentrum een waardevolle aanvulling op het gebied van sport en kennis. Bovendien wil FC Groningen in het complex samenwerken met het Martini Ziekenhuis, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen.

Alleen  topsporters
Het centrum zal alleen bruikbaar zijn voor topsporters.
Het is de bedoeling dat het centrum medio 2018 gebruiksklaar zijn.

Foto’s: Siebrand Wiegman, artist impression: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek, Sport met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *