Tour Roon Staal met muzikanten uit Vladivostok

Op 27 oktober treed de 33-jarige zanger en songwriter Roon Staal met zijn bandleden ui Vladivostok op in Groningen (Der Aa-theater)

Staal, zelf achter de piano, speelt en zingt werken van zijn oom Ede Staal en andere bekende covers.
 In zijn repertoire wordt hij begeleid door violiste Alina Deka en gitarist Alexander Polishuk, beiden afkomstig uit Rusland. 
Onlangs waren zij gezamenlijk te gast in de Philharmonic Hall, in de stad Vladivostok in de Aziatisch-Russische provincie Primorye! Na een eerder soloconcert aldaar in 2011 was het tweede concert dermate succesvol, dat Staal en zijn ensemble er een derde concert gaan geven op Valentijnsdag, 14 februari 2014.
Op dit moment wordt in Vladivostok een album opgenomen dat vóór de Oktobertour door
Noord-Nederland klaar moet zijn. Hierop staan bekende covers als Sting’s Englishman in New York (Staal: Dutchman in Vladivostok), I Can See Clearly now, In the Arms of an Angel en zelfs het oerhollandse Aan de Amsterdamse grachten, waarmee Staal de harten van het Russische publiek veroverde. Eigen werken als Call your Name en The Moon at Night worden tegelijk in een nieuw jasje gestoken!
Staal verrast ons bijzonder met enkele Russische ballades als Mozhet Znaet Les en Serebro Gospedo, in het Engels uitgevoerd als The Silence of Light. Naast nieuwe songs als Anastasia en Making Love zal de evergreen Help Me Through The Night zéker niet ontbreken.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Tour Roon Staal met muzikanten uit Vladivostok

  1. marianne schreef:

    Echt en aanrader..word een fantastisch concert , geen twijfel mogelijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *