Traditie en vernieuwing op Groninger Meikermis

Kermis-0162Van donderdag 9 tot en met maandag 20 mei 2013 is het Meikermis in de Groninger binnenstad. Op de Grote Markt en de Vismarkt staan diverse attracties, waaronder vier attracties die nog nooit eerder in Groningen te zien waren. Op de Ossenmarkt is dit jaar voor het eerst een nostalgische kermis. Twaalf ouderwetse attracties en kramen die het publiek voor slechts één euro per rit kan bezoeken.

Vanmiddag opende wethouder Jannie Visscher de kermis op de Ossenmarkt. Het aanwezige publiek kan hierbij 200 gratis munten bemachtigen voor de diverse attracties. Na de opening maken de genodigden en de wethouder een rondgang over de kermisterreinen en eten daarna de traditionele poffertjes.

Specials
Op dinsdag 14 mei van 12.00 tot 14.00 uur kunnen kinderen met een beperking genieten van de kermis. Zij kunnen gratis gebruik maken van de deelnemende attracties die hun snelheid hebben aangepast. Woensdag 15 mei is er een speciale middag voor opa’s, oma’s en kinderen en verder is er een ladiesnight op donderdag en een familiedag op vrijdag. Kortom voor elk wat wils. Houders van de Stadjerspas kunnen met de verrassingscoupons gratis in een aantal attracties en de Voedselbank deelt 500 speciale kortingskaarten uit aan hun klanten. Deze kortingskaarten zijn mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke kermisexploitanten.

Kermiskinderen
Op donderdag 16 mei worden kinderen van de OBS ‘De Feniks’ door kermiskinderen rondgeleid over de kermis en het salonwagenterrein. Hierbij komen ze op plekken waar de gewone kermisbezoeker nooit komt. Tijdens dit lesprogramma gaan burgerkinderen en kermiskinderen aan de slag om op een actieve manier meer te leren over de geschiedenis van de kermis. Foto’s en verhalen van kinderen komen te staan op de speciale website www.kermiskinderen.nl

Foto archief: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *