Twee drugsdealers aangehouden

De politie heeft woensdag in de stad twee inwoners van Rotterdam van 20 jaar aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Het duo wordt er van verdacht al ruim een jaar te handelen in drugs in en rondom de binnenstad van Groningen. Deze handel ging gepaard met overlast. Diverse bewoners trokken dan ook bij de politie aan de bel. 

Start onderzoek
Naar aanleiding van klachten van wijkbewoners en eigen waarneming startte de politie een onderzoek. De verblijfplaats van de twee Rotterdammers werd achterhaald en de handel in drugs werd in kaart gebracht.

Aanhouding verdachten
Woensdagochtend werd, na toestemming van de officier van justitie, over gegaan tot aanhouding van de twee. Eén van de mannen werd aangehouden in een woning in de stad. De ander reed in een auto. Hij krijg een stopteken en werd vervolgens ook aangehouden. Beide Rotterdammers werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Doorzoekingen woningen
Op twee locaties in de stad doorzocht het onderzoeksteam woningen. In één van de woningen waren ook twee Stadjers van 55 en 53 jaar aanwezig. Beide mannen zijn vermoedelijk drugsgebruikers. Het duo werd eveneens aangehouden. Vervolgens werd begonnen met de doorzoeking van de twee woningen. Daarbij werd onder andere geld en harddrugs in beslag genomen.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *