Uitbreiding gemeentelijk waterstof-wagenpark

De gemeente heeft vandaag twee nieuwe waterstof-afvalwagens en een servicewagen in gebruik genomen. Het inzetten van bedrijfsauto’s zonder uitstoot is een van de stappen die de gemeente zet om in 2035 een CO2-neutrale gemeente te zijn en vloeit voort uit de Green-Deal logistiek 2025: de afspraken om in de binnenstad emissievrije voertuigen in te zetten. 

Wethouder Joost van Keulen: “De gemeente Groningen wil, nu we van het aardgas afgaan, koploper zijn in de energietransitie. Hierbij speelt waterstof een essentiële rol. Waterstof is schoon, betaalbaar, innovatief en het biedt prachtige kansen voor werkgelegenheid. Wij zetten als gemeente daarom vol in op waterstof, onder meer door het stimuleren van de kenniseconomie, innovaties in mobiliteit en zeker ook door de uitbouw van ons eigen waterstofwagenpark.”

De nieuwe afvalwagens worden gebruikt bij de controle op en het opruimen van zwerfvuil en ander afval op straat. De servicewagen zet de gemeente in voor werkzaamheden in de binnenstad, zoals het verhelpen van storingen aan ondergrondse containers of het verzorgen van aansluitingen bij markten en evenementen.

Foto’s: Henk Tammens, Gemeente Groningen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *