Uitbreiding station Europapark

csm_groningen_inpas_cam01_1__690f26dd25Omdat er meer treinen gaan rijden, wordt Station Groningen Europapark uitgebreid met een vierde spoor en een zijperron aan de kant van de Helperzoom. Volgens de huidige planning start de bouw in 2016.

De uitbreiding van Station Groningen Europapark is samen met omwonenden ontworpen. Het ontwerp en materiaalgebruik van het nieuwe zijperron en de perronkap sluit aan bij dat van de bestaande perrons waardoor een rustig beeld ontstaat. Het nieuwe perron komt achter het recent aangeplante bosplantsoen van de Helperzoom en krijgt een groene afscheiding bestaande uit een haag met daarachter een groen begroeid geluidsscherm. Reizigers kunnen het nieuwe perron met een lift of trap bereiken.

Bij de bouw van Station Groningen Europapark in 2011 en 2012 is al rekening gehouden met de toekomstige aanleg van een vierde spoor en een extra zijperron. Ook de fietsenstalling is al berekend op een toename van reizigers. Het geluidscherm is destijds al op de goede plek gebouwd, alleen ter plaatse van de uitbreiding vervalt het geluidscherm. Op deze plaats wordt in het perron een geluidsabsorberende voorziening opgenomen.

Afbeelding: Groningen bereikbaar

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *