Uitbundige KEI-parade trok door de binnenstad.

De Kei Parade vindt zijn oorsprong in 1969, toen een groep studenten zich geroepen voelde om nieuwe studenten te verwelkomen en hen de stad te laten ontdekken. opbouwen is het evenement gedeeld tot de grootste en langstlopende introductieweek in Nederland. “Kei” staat voor “Kennismaking en Introductie”, en dat is precies waar de week om draait – nieuwe studenten maken kennis met de stad, de universiteit, medestudenten en het studentenleven.


Stadsverkenning en Interculturele Uitwisseling
Voor internationale studenten is de Kei Week een onmisbare kans om zich thuis te voelen in een nieuwe omgeving. De stadswandelingen en tours bieden inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Groningen. Bovendien is het een gelegenheid voor Nederlandse en internationale studenten om ervaringen en culturen te delen, waardoor wederzijds begrip en vriendschappen kunnen ontstaan.

Verbondenheid en Betrokkenheid
Een van de meest waardevolle aspecten van de Kei Week is de gemeenschapszin die ontstaat. Nieuwe studenten voelen zich al snel deel van een groter geheel, terwijl ervaren studenten zich geroepen voelen om hen te verwelkomen en te begeleiden. Dit draagt ​​bij aan een sfeer van inclusiviteit en het hele academische jaar kan voortduren.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *