Uitreiking gemeentelijke sportpenningen

Waardering voor topsporters

Wethouder Sport Inge Jongman heeft dinsdag 17 december in het Forum vijftien gemeentelijke sportpenningen uitgereikt aan Groninger topsporters. Het betrof 11 individuele sporters en 4 sportteams.

De sporters die een sportpenning hebben ontvangen zijn actief in de disciplines atletiek, volleybal, roeien en wielrennen. In de bijlage vindt u een overzicht van de winnaars.

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan individuele sporters en teams die een 1e, 2e of 3e  plaats hebben behaald bij Europese – of Wereldkampioenschappen of bij de Olympische Spelen. Ook wordt de prijs uitgereikt aan Groninger sportteams die Nederlands kampioen zijn geworden.

Groningen wil jonge topsporters stimuleren en aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Inge Jongman: “Ik ben trots op onze topsporters die zulke mooie en bijzondere prestaties hebben geleverd. De gemeente Groningen erkent het belang van sport en bewegen en schenkt aandacht aan zowel de breedte- als topsport. Binnen het topsportbeleid richten we ons op talentontwikkeling. Om onze waardering te tonen voor de bijzondere topsportprestaties van Groninger sporters reiken we jaarlijks de sportpenningen uit”.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *