UMCG krijgt Protonencentrum

protonen

De Raad van Bestuur van het UMCG heeft het besluit genomen te starten met de bouw van het protonencentrum op het UMCG-terrein. Met dit besluit komt deze nieuwe bestralingsbehandeling voor patiënten met kanker in Nederland een grote stap dichterbij, iets wat ook door de patiëntenverenigingen van harte wordt ondersteund. De eerste patiënten zullen eind 2017 behandeld worden in het protonencentrum van het UMCG.

How does Proton Therapy work? from IBA Proton Therapy on Vimeo.

Het UMCG beschikt over een volledige vergunning voor het aanbieden van protonenbehandelingen, inclusief de behandeling van kinderen.
Het protonencentrum wordt gevestigd op het UMCG-terrein en wordt onderdeel van het UMC Groningen Cancer Center, waar oncologiepatiënten op één plek alle beschikbare behandelingen wordt geboden, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Het aantal met protonentherapie te behandelen patiënten in het UMCG zal gefaseerd toenemen tot 600 per jaar. De minister heeft gekozen voor een beheerste introductie van protonentherapie in Nederland met een maximale behandelcapaciteit van in totaal 2200 patiënten per jaar en maximaal vier vergunningen voor zorgaanbieders.

Dit bericht is geplaatst in Achtergrond, Nieuws, Wetenschap met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *