Vakantiegangers opgelet!

Toch nog maar een extra let op. De laatste tijd is er vaker aandacht voor geweest maar nu de vakantieperiode is begonnen is er helaas weer een toenemend aantal woninginbraken in Noord-Nederland.
In veel gevallen gaat het om woningen waar voorafgaande aan de inbraak een tijd lang een caravan, camper of vouwwagen bij huis heeft gestaan.
De inbraken worden vaak gepleegd zodra die voertuigen bij huis weg zijn. Vaak al in de eerste nacht na vertrek van de bewoners. Eenmaal binnen gaan de inbrekers op zoek naar buit die met name bestaat uit geld en sieraden. 

Voorkomen beter dan genezen
Hebt u plannen om met uw caravan of dergelijke op vakantie te gaan? Plaats hem dan niet bij huis maar ergens anders als u gaat inpakken/voorbereiden. Door de caravan, vouwwagen of camper bij huis in te pakken maakt u zichzelf onbewust en onbedoeld doelwit van inbrekers. Een caravan op de oprit is een heel duidelijk signaal dat u de komende tijd lekker op vakantie bent.
Misschien staat uw caravan in een stalling en biedt u dit de gelegenheid om daar in te pakken.

Social media
Deel dit bericht zoveel mogelijk en benader familie en vrienden actief. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.
Wij hopen hiermee zoveel mogelijk mensen te bereiken zodat u zorgeloos op vakantie kunt gaan niet eerder hoeft terug te komen omdat er is ingebroken.

Foto’s: Siebrand Wiegman – Bron: Politie Groningen Stad & Haren

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *