V&D in gesprek met FNV

V&D Groningen-3054V&D mag vanmiddag verschil in voorstel loonoffer uitleggen.

Om 15:00 uur hebben V&D en FNV een ontmoeting over het voorstel dat V&D gisteravond heeft gedaan via een brief.

Niels Suijker, bestuurder FNV Handel: “V&D mag ons uitleggen waarin het voorstel afwijkt van eerder. Er is geen daadwerkelijk verschil ten opzichte van het eerdere eenzijdige voorstel voor een loonoffer zonder perspectief voor de mensen voor de toekomst. Het ziet eruit als oude wijn, in nieuwe zakken. Om misverstanden uit te sluiten mag V&D het ons nog eens uitleggen. We verwachten zeer weinig van de ontmoeting en het kort geding dat we aangekondigd hebben blijft gewoon staan.”

Naar de rechter
Vakbond FNV Handel heeft gisteren aangekondigd naar de rechter te stappen om af te dwingen dat V&D alle eenzijdig voorgestelde verslechteringen zoals het loonoffer van tafel moet halen. “De werknemers zijn terecht boos. V&D handhaaft het loonoffer van tussen de 5,8 en 10% en biedt nog steeds geen garanties voor de toekomst. Niemand wil op voorhand inleveren zonder reëel perspectief. We hebben er alle vertrouwen in dat de rechter aan de kant van de werknemers staat”, aldus Niels Suijker bestuurder FNV Handel.

Op jaarbasis duizenden euro’s achteruit
FNV Handel heeft gisteren in een brief van V&D vernomen dat V&D een jaar langer de tijd neemt om het loonoffer door te voeren. Per direct wordt 3% ingehouden en volgend jaar 2,8%. Daarnaast moeten groepen werknemers in 2017 en 2018 nogmaals twee keer 2,1% inleveren (in totaal 10%).

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *