Veel geweldsincidenten in de afgelopen nacht

Binnenstad bij nacht-2913Aangehouden voor openlijke geweldpleging
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-en een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.
De beide mannen mishandelden in de Oosterstraat een 25-jarige inwoonster van Drachten en een 25-jarige inwoner van Amsterdam zonder enige reden. Door oplettende getuigen, die direct via het alarmnummer 1-1-2 de politie belden en een goed signalement en looprichting doorgaven, konden de beide verdachten worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De slachtoffers deden aangifte.

Opgesloten hond leidt tot mishandeling
De politie heeft vrijdagmiddag een 49-jarige vrouw uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling.
De vrouw had haar auto geparkeerd aan de Zuidlaarderweg in Annen. Een 21-jarige voorbijgangster zag dat in de volledig afgesloten auto een hond zat. Vanwege de warmte alarmeerde zij de politie, die de eigenaresse van de hond wist te achterhalen. Toen de vrouw bij haar auto aankwam zou zij de 21-jarige meldster meerdere malen in het gezicht en op de borst hebben geslagen. Hierop is de Groningse aangehouden. Zij kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Man beroofd van snorfiets
De politie stelt een onderzoek in naar een gewelddadige diefstal van een snorfiets. Het betreft een zwarte Piaggio, voorzien van het kenteken F-758-VD, die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.40 uur werd gestolen.
Het slachtoffer werd in de Andromedastraat door drie mannen, die in het zwart gekleed waren, van zijn eigendom afgetrokken waarna zij in de richting van de Grote Beerstraat zijn weggereden en uit het zicht verdwenen. De verdachten zijn ongeveer 18-20 jaar jong en hadden een lengte van 1.80/1.85 m. Het slachtoffer deed aangifte.

Gebitsletsel na mishandeling
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling.
De man had kennelijk een woordenwisseling gekregen met een 19-jarige man uit Arnhem en een 20-jarige man uit Groningen. Bij die woordenwisseling zou de verdachte de Arnhemmer een vuistslag in het gezicht hebben gegeven. Het slachtoffer raakte hierdoor kort buiten bewustzijn. Aan de klap heeft hij een aantal loszittende tanden overgehouden. De gealarmeerde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanhouding na mishandeling drie mannen
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden.
Agenten reageerden op een melding van een mishandeling voor een horecagelegenheid in de Poelestraat. De verdachte zou een vrouw hebben lastig gevallen. Toen een 21-jarige man uit Groningen daar iets van zei, kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Hierdoor liep het slachtoffer een gescheurde lip op. Hierna is de verdachte aangehouden. Even later bleek dat hij even daarvoor in een horecagelegenheid in de Peperstraat ruzie had gehad met twee mannen uit Meeden (24 en 26 jaar). Ook de mannen uit Meeden hadden klappen in het gezicht gehad. Alle drie slachtoffers hebben aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *