Veel jonge vrijwilligers bij TuinindeStad met NLdoet

groningen-kostverloren-tuin in de stad-nldoet-5Zingen en werken vanmorgen  tijdens de NL doet dagen bij Tuinindestad aan de Friesestraatweg in Groningen.  Iedereen, oud, jong; supersterk en gezond, of ziekzwakmisselijk was welkom vandaag.

Frans Kerver was dan ook verheugd vanmorgen met veel ouders en jonge kinderen  hun bijdrage leverden voor NLdoet vandaag.

Tuinindestad is gevestigd op een groot terrein aan de rand van het centrum van Groningen. Een laatste rafelrand, die  weer tot bloei moet worden gebracht. Naast de verkoop van planten organiseren Tuinindestad activiteiten gerelateerd aan het tuinieren of de tuin zelf.

Sinds 24 november 2012 mogen zij zich het hele jaarr 2013 Icoonproject noemen van de provincie Groningen bij GroenDichterbij. Vorig jaar wonnen zij op 4 december ook de landelijke hoofdprijs bij GroenenDoen. Komend jaar wordt hard gewerkt aan de verbouwing en herinrichting van de tuin en kas.

Inge Hobrecker en Marijke van der Stigchel laten ons weten dat 3 april de eerste workshop voor kinderen begint “Zo lust ik het wel”. Koken met straks de ingrediënten uit de tuin. Een onderwerp waar we op terug komen, want zeg nu eerlijk,  een kinderkookboek uit de Tuinindestad ligt misschien wel in het verschied. Alles is te vinden op de website: klik hier

Foto’s: FocusGroningen

 

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *