Venhoeven CS architect sportcentrum Europapark

Transparant en energieneutraal gebouw

Schermafbeelding 2016-02-03 om 17.14.30De gemeente Groningen en Noorderpoort hebben Venhoeven CS uit Amsterdam geselecteerd als architect voor het nieuw te bouwen sportcentrum op het Europapark. Het multifunctionele sportcentrum krijgt een totale vloeroppervlakte van bijna 5500m² en zal onder meer bestaan uit een grote sporthal die is op te splitsen in drie zaaldelen, een dojo, een dansruimte, een multifunctionele tussenzaal en een turnzaal met vaste opstelling. Ook biedt het gebouw onderdak aan een fitnessruimte, onderwijslokalen voor het Noorderpoort en horeca-voorzieningen.
Het schetsontwerp van Venhoeven CS toont een transparant gebouw, dat binnen- en buitenfaciliteiten met elkaar verbindt en goed past in de omgeving. In lijn met de duurzaamheidsambities van de gemeente Groningen en Noorderpoort, zal het gebouw volledig energieneutraal worden.

Afbeelding: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Venhoeven CS architect sportcentrum Europapark

  1. Egbert Teeninga schreef:

    mooie combinatie, mooi gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *