Verdachten overval taxichauffeur aangehouden

Protest gaswinning-5230-bewerktDe politie heeft drie inwoners van Groningen aangehouden in verband met de overval in de nacht van 5 op 6 augustus op een taxichauffeur op de Froukemaheerd in die plaats. Het gaat om een 16-jarige jongen, een 20-jarige man en een 17-jarig meisje. De 16-jarige wordt ervan verdacht dat hij samen met het 17-jarige meisje de overval heeft uitgevoerd.

De chauffeur werd rond kwart voor drie de bewuste nacht naar de Froukemaheerd gestuurd waar om een taxi was gevraagd. Op de plek van bestemming zat een meisje te wachten dat bevestigde dat zij de taxi had besteld. Nagenoeg gelijktijdig dook een jongeman uit de bosjes op die de chauffeur met een pistool bedreigde en geld eiste. De dader ging er rennend vandoor nadat de chauffeur een betrekkelijk klein bedrag had gegeven en daarbij had gezegd dat hij niet meer cash bij zich had. Ook het meisje bleek inmiddels de benen te hebben genomen.

De recherche kwam de daders op het spoor dankzij het achterhalen van het telefoonnummer van degene die de taxi had besteld. Mede door verhoren werd afgelopen weken duidelijk dat de drie verdachten de overval goed hadden voorbereid. Uit de verdere verhoren moet het exacte aandeel van de verdachten afzonderlijk blijken.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *