Verdwijnt Essent uit Groningen?

Essent Groningen-6861 Essent Groningen-6865Wethouder Joost van Keulen (VVD) noemt het ‘balen’ dat energiebedrijf Essent plannen heeft om de vestiging in Groningen te verhuizen naar Zwolle. “Maar zolang de plannen niet definitief zijn, lobby ik door voor het behoud van het kantoor.”
Zo meldt OogTV.

Van Keulen heeft maandag telefonisch contact gehad met de directie van Essent. Zij hebben hem uitgelegd dat er inderdaad verhuisplannen op tafel liggen. “Wat ik begrepen heb is dat er in Zwolle en hier in Groningen twee half lege kantoren staan. Die willen ze bij elkaar brengen en ze kiezen daarbij voor Zwolle omdat daar de directie is gevestigd.” 

Maandag liet een woordvoerder van Essent weten dat het om interne gesprekken gaat, waar mogelijk een verhuizing uit kan rollen. “Dat heb ik ook begrepen”, zegt de wethouder. “Maar dat neemt niet weg dat ik mij sterk maak voor het behoud van het kantoor. En ik heb begrepen dat die onderhandelingsruimte er wellicht ook is.” Aan de andere kant weet de wethouder ook dat hij geen beslissende partij in deze plannen is. “Als het zou helpen om in een tentje te overnachten op de stoep van het kantoor aan het Winschoterdiep dan had ik dat gedaan, maar helaas gaat het zo makkelijk niet.”

Wanneer de knoop doorgehakt wordt rondom de plannen is nog niet bekend. Op de vestiging in Groningen werken momenteel rond de tweehonderd mensen. Mocht de verhuizing doorgaan, dan verhuizen zij mee naar de Overijsselse hoofdstad.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *