Verkiezingskrant op elk adres in de bus

Vandaag, donderdag 8 november, wordt de Verkiezingskrant op elk adres in Groningen, Haren en Ten Boer bezorgd. Dat zijn meer dan 134.000 adressen. In de Verkiezingskrant staan standpunten van de 13 politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer. Zo kan deze krant kiezers helpen bij het maken van hun keuze in het stemhokje op 21 november.

Verder in de Verkiezingskrant: de kandidatenlijsten van de partijen, kaartjes met alle 154 stembureaus, informatie over het stemmen en een oproep van de burgemeesters van Groningen, Haren en Ten Boer aan alle kiezers. “Stem op 21 november”, adviseren zij de lezers. “Uw stem is hard nodig. Onze democratie werkt als we onze stemmen laten horen. Laat úw stem dus ook horen.” 

Ook bij adressen met nee/ja- of nee/neesticker
Het is voor het eerst dat de Verkiezingskrant ook echt op elk adres huis-aan-huis in Groningen, Haren en Ten Boer komt. Bij eerdere gemeenteraadsverkiezingen werden er wel verkiezingskranten huis-aan-huis verspreid, maar niet op de adressen met een nee/ja- of een nee/neesticker. Bij deze herindelingsverkiezingen krijgen ook die adressen de Verkiezingskrant. Dat is omdat deze Verkiezingskrant een officieel tintje heeft en post van de gemeente is. Want in de krant staan ook de kandidatenlijsten van alle politieke partijen en alle stembureaus.

De gemeente is verplicht de kandidatenlijsten te verspreiden onder de stemgerechtigden, net als een overzicht met adressen en openingstijden van de stembureaus. Nu deze informatie in de Verkiezingskrant staan die overal komt, hoeven de gemeenten niet nog eens de kandidatenlijsten apart rond te sturen. In deze Verkiezingskrant staat alle informatie over de verkiezingen handig bij elkaar.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *