Verliest centrum Groningen V&D?

V&D Groningen-3033Het duurde tot de jaren vijftig dat Vroom en Dreesman een winkel kreeg in Groningen en wel omdat een broer van Willem Vroom in Groningen een zaak had en de broers elkaar geen concurrentie aan wilden doen. Een warenhuis welke niet  weg te denken is in het centrum van Groningen.

Vandaag lezen we in De Telegraaf dat banken de afgelopen weken de geldkraan langzaam hebben dichtgedraaid. De krant zegt zich te baseren op documenten die het heeft ingezien. Het voortbestaan van het concern zou aan zijden draadje hangen.

,,Het is niet aan de orde dat de banken vanaf 31 januari geen krediet meer zouden verschaffen. De banken blijven krediet verstrekken. We zijn in gesprek met de banken over de toekomstige kredietfaciliteit en zolang deze gesprekken lopen doen we geen uitspraken”, laat het concern via een woordvoerder weten.

Klanten lopen de winkel uit het niet zelden zónder een V&D-tas maar met een arm vol met tassen van andere winkels. V&D bevindt zich in zwaar weer. Bij de vestiging in Groningen werken ruim 350 mensen.

Alvorens de winkel tot het verleden behoort maakten we nog een kort filmpje. V&D was de eerste winkel in Groningen met een roltrap.

Foto’s & video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *