Veul hail en zeegn in ’t nije joar | Gelukkig nieuw jaar


De redactie van JouwStad wenst iedereen een voorspoedig en gezond 2017.


Feiko portret-4681

Feiko van der Veen
We kijken terug op een goed 2016 al blijft het besef dat je je elke dag gelukkig mag prijzen dat de vervelende ziekte niet is teruggekeerd. Reden te meer om te beseffen dat het leven nu is en niet toen en straks. Er zelf wat van maken, delen, liefhebben en genieten van de kleine dingen. We hopen dat liefde en zorg voor elkaar gewoon vanzelfsprekend mag zijn en dat zij die afhankelijk van ons zijn niet langer belast worden de bezuinigingsdrift van de politiek en dat de beelden van mensen die op drift zijn geraakt door oorlogsgeweld snel tot het verleden behoren door hen te helpen in plaats van hekken te plaatsen. De verrassende bezoekersaantallen zijn voor ons reden te méér om door te gaan op de ingeslagen weg. Wij wensen u allen een gezond en liefdevol 2017 toe.

Siebrand Wiegman
Ik ben niet een man met een gouden griffel, ik maak liever mooie foto’s. Ik ben zeg maar meer van de plaatjes. En z’on plaatje kan soms een compleet verhaal vertellen, meer dan woorden. Dat is wat ik probeer vast te leggen.
Momenteel worden enkele foto’s van mij gebruikt in de expositie “Het land van belofte” die te zien is in het Groninger Scheepvaartmuseum.
2016 was een bewogen jaar, zeker de bodem van onze mooie stad en provincie die voortdurend in beweging was door tal van aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Dat leverde mooie plaatjes op van politici en protest groepen.
De nieuws items zoals de aanslagen in Brussel en Nice leverden ook indrukwekkende lokale nieuwsfoto’s op. De huldiging van het basketbalteam Donar op de Grote Markt leverden ook mooie sfeerplaatjes op.
Ik ben dit jaar begonnen met het maken van korte nieuwsfilmpjes en ga daar het komende jaar me door. Ik wens de bezoekers van  JouwStad een voorspoedig 2017 toe.

karin portret-Karin Smalbil
Beste lezers, terugblikkend op 2016 kan ik met trots melden dat het lezersaantal alleen maar is toegenomen,  en we vol goede moed doorgaan. We blijven u uiteraard voorzien van het meest actuele nieuws met daarnaast prachtige foto’s. Daarbij neem ik de  rechtbankverslaggeving weer fijn voor mijn rekening, de columns en ander crime gerelateerd nieuws.

Laten we gezond blijven, en een beetje aardig voor elkaar zijn in deze onzekere wereld. Tot ziens in 2017. Een nieuw,  kraakvers jaar staat voor de deur. Ik zou zeggen: neem een oliebol, en toast op gezondheid.
Daarbij wens ik u een vooral veilig 2017 toe.

Raymond  Bos
Nee, ik ben geen natuur of een stadsfotograaf. Ik fotografeer 112-nieuws, branden of dat ene ongeval bij jouw om de hoek. Ik leg vast waar liever iemand anders voor thuis blijft of niet wilt zien. Wanneer mijn pieper gaat ben ik binnen een paar seconden op weg. Soms is het gekkenwerk, maar ik wil het nieuws als eerste brengen. Maar laatst was ik eens twintig seconden later dan een andere fotograaf. Balen. De kritiek op ‘mijn soort’ ken ik maar al te goed. “Is dat nu leuk: de narigheid van een ander fotograferen? Mensen denken dat ik alleen maar op dood en verderf zit te wachten, dat is niet zo. Voor de slachtoffers is het triest, voor mij is het nieuws.” Ik wens iedereen een gezond en vooral veilig 2017!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *