Vierentwintig zonnepanelen de Petteflet Kostverloren

steden nederland groningen, kostverlorenWethouder Seton heeft vanmorgen 6 september de opbrengst onthult van de sponsorloop met de kinderen van O.J.S. de Petteflet, als afsluiting van het Duurzame Jaar op de Petteflet in de Jacob van Ruysdaelstraat 73 in de Groninger wijk Kostverloren.

Vierentwintig nieuwe zonnepanelen kunnen nu worden aangeschaft en dat is een geweldig resultaat als het gaat over duurzaamheid. Voorafgaand aan de onthulling lieten de kinderen de wereldbol rondgaan. Erg indrukwekkend  hoe zuining deze jonge generatie wil zijn op de aarde. De aarde, die wij met elkaar beheren.

De kinderen en het team van de Brederoschool wensten als Groenste Groninger de Pettefletschool  alle succes met hun prachtige Torteltuin en Tortelshop. Erg onder de indruk waren de Groenste Groningers over de wijze waarop de zonnepanelen met een sponsorloop bij elkaar zijn gelopen.

De Groenste Groninger school, de Brederoschool, had als verrassing een mand met duurzame producten, die zelf ingekocht zijn of gemaakt, als cadeau meegenomen. En het spreekt van zelf dat de door de Groenste Groninger school gedeeld wordt als het gaat om de opgedane kennis.

Allen wensen de Petteflet school dat zij over vijf jaar duurzame dingen hebben gekoppeld aan wetenschap en techniek, zodat de kinderen ook leren hoe het ook werkt en misschien zelf goede uitvindingen doen voor de toekomst.

Techniek is tof!
 Foto’s: Focus Groningen Alle foto’s van deze morgen: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *