Vindhek in gebruik in het Noorderplantsoen

steden nederland, groningen, oranje- en plantsoenwijkVerloren voorwerpen terug naar hun eigenaar
Op donderdag 15 augustus is in het Noorderplantsoen een Vindhek in gebruik genomen. In dit kunstwerk kunnen bezoekers van het park gevonden voorwerpen ophangen. Wijkbewoners namen het initiatief voor deze nieuwe, creatieve en handige voorziening in het plantsoen.
Samen met initiatiefnemer Willemien Wierenga en kunstenaar Annemarieke Weber onthulde wethouder Jan Seton van Stadsbeheer het nieuwe Vindhek op de speelweide in het Noorderplantsoen.

Het Vindhek is ontwikkeld en ontworpen door kunstenaar Annemarieke Weber uit Amsterdam. Door het gebruik verandert dit interactieve kunstwerk voortdurend van vorm en kleur en krijgt het vanzelf een sociale functie als ontmoetingsplek. In andere steden hangen passanten niet alleen gevonden voorwerpen in het Vindhek, maar gebruiken ze dit kunstwerk ook om er liefdesbriefjes, foto’s en andere creatieve invallen in te hangen. De initiatiefnemers riepen genodigden voor deze onthulling op om hun gevonden voorwerpen mee te nemen zodat het hek meteen functioneert.

Foto’s: FocusGroningen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Kunstenaar Annemarieke Weber: ‘Mensen die het Vindhek gebruiken, zijn bewust of onbewust bezig met de drie universele menselijke waarden die het concept van het Vindhek vormen: eerlijkheid, respect en vertrouwen. Als je een verloren voorwerp opraapt, toon je respect. Hang je iets op, dan laat je zien dat je eerlijk bent. Als je iets kwijt bent kijk je in het Vindhek of iemand zo attent is geweest om het daar voor jou op te hangen. Om ontmoetingen tussen vinders en zoekers nog makkelijker te maken is er een bank rond het Vindhek aangebracht.’

Willemien Wierenga en andere wijkbewoners hebben zich ingezet om voor het Noorderplantsoen een Vindhek te realiseren. Het nieuwe Vindhek staat op de speelweide, en is aangebracht rond een recent aangeplante tulpenboom.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Kunst, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *