Officiële opening van Vindicat’s Mutua Fides

opening Vindicat Jan H endrik van der Veen-14462Op 21 juni werd het eerste nieuwe gebouw  aan de oostwand van de grote markt,  de sociëteit van het studentencorps Vindicat (Vindicat atque Polit), officieel geopend.

Het openingsfeest begon met een tocht van het bestuur met genodigden per koets door de binnenstad. onder de rijtuigen reed vanzelfsprekend de senaatkoets eigendom van het corps,  (type Berline) voorop, vooraf gegaan door een drumband met danseres.  Onder de deelnemers enkele oudleden op leeftijd getooid met hun oude originele, veelal gehavende, baret.

Onder de genodigden ondermeer de Rector Magnificus prof. dr. E Sterken. De stoet ging van de Ossenmarkt, via het Broerplein tot aan het martinikerkhof waarna het gezeldschap een plechtigheid had in de Martini kerk. Voorop Hierna opende de Rector Mangnificus in gezeldschap van de commissaris van de koningin ( Max van den Berg) en de waarnemend burgemeester van Groningen (Ruud Vreeman) het nieuwe gebouw met de naam Mutua Fides) met een sleutel die ook in 1954 gebruikt is bij de opening van het vorige pand. De feestelijkheden werden afgesloten door het gebouw in het licht te zetten van een lichtshow met live muziek welke afgesloten werd met vuurwerk.

foto’s Jan Hendrik van der Veen en Joshua Keller

Dit bericht is geplaatst in Foto, In beeld met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *