Vlag halfstok in Zeerijp | Video update

De aankomst bij het dorpshuis verliep chaotisch. Bewoners is het getroffen gebied hadden de vlag halfstok gehangen. Minister Wiebes was naar Zeerijp gekomen om in geprek te gaan met onder andere met commissaris van de koning Paas en de burgemeester van Loppersum, de gemeente waarin Zeerijp ligt.

De vlag hing half stok in Zeerijp vanmiddag als teken van het verdriet van alle aardbeving ellende in Groningen. Afgelopen maandag vond hier één van de zwaarste aardbevingen van Groningen plaats. Aanleiding voor de minister van Economische Zaken Wiebes vandaag, naast het geplande bezoek vandaag aan Groningen,  het epicentrum van Zeerijp te bezoeken waar tientallen bewoners hem opwachten. 

Hieronder een fotoimpressie van Jan Hendrik van der Veen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Groningers zijn woest op het uitblijven van de schadeafhandeling en het uitblijven van het reduceren van de gaswinning. Maar dat niet alleen; het veiligheidsgevoel. Tijd voor een Deltaplan en snel! Maar over één onderdeel zijn ze het in Groningen inmiddels wel eens: wat voor protocol er ook komt, het moet erin voorzien dat na een beving alle schade in de directe omgeving met een zo kort mogelijke procedure zo soepel mogelijk wordt afgehandeld.

Later in de middag werd de minister ontvangen op het Provinciehuis in Groningen. Hier overhandigden de Provinciale Staten van Groningen een brief aan minister Wiebes. Hierin wordt hij gevraagd om te voldoen aan de wensen van Groningers. Snelle schade-afhandeling, verlaging gaswinning en herstel van de Groninger samenleving.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen & Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek, Video met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *