Voor vliegveld Eelde is het erop of eronder

Arkefly Eelde-8226Spannende maanden voor vliegveld Eelde. De komende tijd moeten de Provinciale Staten van Drenthe en Groningen en ook verschillende gemeenteraden beslissen over de toekomst van Groningen Airport Eelde. Onderzoekers presenteerden maandagavond drie plannen. Aan de politiek om te kiezen.

De gemeenteraad van de stad gaat de komende maanden weer praten over toekomst van Groningen Airport Eelde. Die toekomst ziet er namelijk bepaald niet rooskleurig uit.

In het coalitieakkoord dat D66, PvdA, GroenLinks en VVD ruim twee jaar geleden hebben gesloten zijn ook afspraken opgenomen over de luchthaven. De financiële situatie van het vliegveld is sneller verslechterd dan de partijen toen konden vermoeden.

Arkefly Eelde-8286

Morgen, (dinsdag 1 november 20.00 uur) bespreken raadsleden de resultaten van de strategische verkenning naar het toekomstperspectief van Groningen Airport Eelde (GAE). De Groningse raad heeft eerder al z’n zorgen over de financiële positie van het vliegveld geuit. Uit onderzoek van externe deskundigen komen drie mogelijke toekomstmogelijkheden voor de luchthaven naar voren: een klein, recreatief vliegveld, een vliegveld voor vooral vakantievluchten en een luchthaven die als toegangspoort voor het Noorden functioneert.

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.