Volledige afscheidsbrief familiedrama

De vader die maandagochtend zijn drie zoons en zichzelf doodde, heeft via de schoolmail aan alle ouders van de kinderen die bij zijn kinderen in de klas zaten een afscheidsmail gestuurd. Lees hieronder die hele afscheidsbrief.

Schoonloo 8 september 2013

Afgelopen vrijdag was het nog feest op de Petteflet…

Dag achterblijvers,
Ik heb er lang over nagedacht of ik een afscheidsbrief zou achter laten.
Ik vind wel dat ik jullie een verklaring schuldig ben.
Ik ben na 7 jaar vechten met Lucelle en 5 jaar procederen helemaal op. Ondanks dat Lucelle geen gelijk heeft gekregen in Hoger beroep. Ik kan dit niet echt vieren. Lucelle heeft nu de mediator aansprakelijk gesteld wat de vriendschap tussen de mediator en mij inmiddels heeft gekost. Er is heel veel kapot gemaakt. En heeft bakken met geld gekost. Het is afwachten wat de volgende stap is. Haar motto is dan ook: Ik rust niet eerder dan dat ik jou ten gronde heb gericht. 

Dat is dan nu gelukt.
Ook in de afgelopen jaren zakelijk gezien heb ik het niet erg makkelijk gehad (mede door gezeik privé) en ben het vechten meer dan zat. Sinds januari 2013 heb ik zoveel strijd gehad binnen mijn huidige bedrijf (Mijnschoolinfo) dat ik hierdoor bijna er financieel aan onder door gegaan ben. Het is mooi dat er nu een doorbraak is met de huidige aandeelhouder en de toetreddende aandeelhouder. Ik kan alleen niet meer de energie er voor opbrengen. Als ik bij een baas had gewerkt had ik mij een jaar geleden allang ziek gemeld. Mijn eigen diagnose is dat ik zwaar depressief ben.

Ook de strijd met Jeanine heeft mij niet koud gelaten. In mei van dit jaar had ik al aan Jeanine laten weten dat ik graag vrienden wilde zijn. Afgelopen woensdagavond liet Jeanine mij telefonisch weten dat het uit was nu voor haar. En dat ze afgelopen tijd het niet gerespecteerd had mijn keuze dat we vrienden waren. De opstelling van Jeanine afgelopen week die hierop volgende, het mij kwetsen en mij een schop na geven was het laatste zet tot deze stap. Als ik er achteraf naar kijk heeft Jeanine nooit echt achter mij gestaan en deugde er maar heel weinig van mij.
Vanavond was ik bij Jeanine, Jeanine liet mij weten dat ze na onze eerste aanvaring niet voor mij als persoon meer is gegaan. Ze ging voor de relatie, en het gezinsleven liet ze weten. Kortom ze heeft toneel gespeeld in periode hierna. Ze geeft ook toe dat ze niet eerlijk naar mij is geweest. Ik voel mijn goed belazerd door Jeanine! Ondanks dat we ook samen leuke dingen hebben gedaan.

Waarom de kinderen meenemen:
Losse handjes Harry de vriend van Lucelle
Sinds april 2008 heeft Lucelle een relatie met Harry uit Winschoten welke zij leerde kennen via Match4me (datingsite). Dit leek in het begin allemaal prima totdat Jasper en Marijn bij mij kwamen dat Harry losse handjes had. Na een gesprek bij de mediator en ontkenning van Lucelle leek het rustig. Helaas bleek dat niet definitief te zijn. In de laatste jaren is dit meerdere keren voorgekomen en heb ik daar Lucelle op aangesproken. Wat overigens niet door haar ontkend wordt! Het vervelende is dat ik Jasper en Marijn niet kan beschermen als Harry in de buurt is.
Kunnen Lucelle en Harry verder met elkaar zonder dat Harry last van Jasper en Marijn heeft.
En heeft Harry, Lucelle helemaal voor zich zelf. Niet dat Harry nu al veel ondernam met Jasper en Marijn. De mannen moesten hem niet.

Seth
Voor Seth kan ik het niet verkroppen dat hij alleen achter blijft zonder zijn 2 grote broers waar hij helemaal gek van is. En Seth bv niet meer kan beschermen tegen de bijtende hond van Jeanine haar moeder waar ik zelf achter moest komen en er door Jeanine en Aafke (moeder Jeanine) erg laconiek mee omgegaan werd. (Jeanine was het in zoals ze dat zelf zei: in haar onder bewust zijn bewust vergeten te vertellen omdat ze bang was voor gezeik) Ook vond Jeanine het vanavond lullig dat ze zelf nog 18 jaar met mij door een deur moet ivm Seth!
Jeanine heeft nu haar vrijheid terug, kan alles weer doen en laten wat ze ook kon voor je mij tegen kwam en Seth kreeg, en hoeft geen rekening meer te houden met Seth en mij.
En alle helemaal niet meer van mij!
We hebben dit laatste weekend overigens een heerlijk weekend gehad met ze 4en.
Heerlijk geknuffeld en plezier gehad!
Ik verwacht op geen enkele manier begrip van jullie. Weet dat ik heel veel hou en gehouden heb van mijn 3 geweldige mannen en ze heel graag wat anders gegund had.
Geen ruzieende ouders en gesleep meer met de kinderen.
Wij hebben nu eindelijk rust!
Meer wil ik er niet over zeggen.

Bernd

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

11 reacties op Volledige afscheidsbrief familiedrama

 1. Victoria schreef:

  Wat een verschrikkelijke man, die hier niet alleen zichzelf probeert schoon te praten maar ook nog eens twee vrouwen met een schuldcomplex probeert op te zadelen.
  En dan die excuses om de kinderen te vermoorden zijn zo verschrikkelijk!!
  Er is nooit, nooit, nooit een reden om je kind te doden.
  Zelfs als deze twee vrouwen er “schuldig” zijn aan zijn hem te hebben willen kapot maken dan nog is het vermoorden van je kinderen als “straf” daarvoor geen op geen enkele manier te rechtvaardigen.

  • leeuw schreef:

   Hoe weet je dat die vrouwen onschuldig zijn? In een scheiding zijn vrouwen geen lieverdjes en gebruiken ze kinderen als breekijzer om zaken te forceren. Hoe dat hier was weet ik niet maar het lijkt er behoorlijk op. Als mensen op een normale manier hun scheiding regelen dan komen deze drama’s niet voor.

 2. VolwassenPuber schreef:

  Helemaal mee eens.

  Bernd en Jeroen waren allebei lafaards.
  Lafaards, huichelaars en kindermoordenaars.
  Als je dan zonodig eruit wilt stappen, ga dan zelf, als een vent.
  Spring van de Erasmusbrug, jas een 9mm door je kop of weetikveel.

  Maar van onschuldige kinderen blijf je af!

 3. No name schreef:

  Het is wel waar!
  Maar dat is ook wel waar want sommige vrouwen zijn erg gemeen tegen hun man van wie gaan ze scheiden. Ze willen gewoon geld en alles van een man weghalen en zijn leven verpesten.
  Mannen hebben ook gevoel en er zijn veel wie willen wel voor hun kind vechte.
  Wij vrouwen moeten we ook beetje na denken en niet met de gevoelens van iemand spelen en profiteren van een man om kind te krijgen of geld.
  We vinden het ook niet leuk als we zijn misbruik!!! Toch???

 4. Maria schreef:

  Ik ben t er helemaal mee eens dat je kinderen nooit mag meenemen in de dood. En al helemaal niet de vrouwen met een schuldgevoel achterlatend.
  Ik zit nu al 7 maanden in een scheiding en ik kan zeggen.Het ia slopend. Je wordt r gek van. Hopeloos verdrietig en machteloos maar voor de kinderen en met hoop op een betere toekomst ga je door. Ik wil en krijg geen geld ben zelf weggegaan en vecht voor beter. Deze man kon dat niet aan en dat is triest. Ik hoop dat de moeders troost gaan vinden ergens.

  Sterkte

 5. anna schreef:

  Heel verdrietig, maar het is ook moeilijk oordelen en veroordelen over een situatie waar je eigenlijk niets van weet. Zelf heb ik van dichtbij meegemaakt hoe de ex-vrouw van mijn man en haar nieuwe vriend met losse handjes, het leven van haar 3 kinderen (en mijn man) geterroriseerd hebben. Een gevecht dat wij niet gewonnen hebben en ook niet konden winnen, instanties (zij wonen in het buitenland) werkten absoluut niet mee, zelfs tegen.
  Mijn man heeft uiteindelijk gekozen om afstand te nemen want het voortdurende verdriet, de machteloosheid en de wanhoop, maakten hem gek. Ook om de kinderen rust te geven want elke toenadering van onze kant werkte tegen hen. De kinderen zijn inmiddels jonge volwassenen die hun draai niet kunnen vinden in het leven, drugs, al jong een baby, soms dakloos, voortdurend in fin. problemen, etc.

 6. Maarten Oomen schreef:

  Zolang mensen blijven wijzen naar elkaar zullen dergelijke verschrikkelijke gezinsdrama’s blijven voortbestaan. R.I.P. onschuldige kinderen.

 7. OVERSTE SATEH schreef:

  MET DANK AAN MAARTEN WEER WAKKER ALS VANOUDS.
  MOORDENAARS HEBBEN OF CRIMINELE OF ZIEKELIJKE GENEN.
  DEZE MOORDENAAR WAS VOLLEDIG DOORGEDRAAID DOOR ZIJN EIGEN ZORGEN. WEES DAN EEN KEREL OM JE ZIEKELIJKE GEEST TE BEVRIJDEN VAN DE ROOTS OF ALL EVIL. HIJ KOOS DE VERKEERDE UITWEG VIA DE EIGEN KINDEREN. VERY STUPID AND ONE WAY TO HELL.
  RUIM JEZELF DAN LIEVER OP ALS JE GEEN UITWEG ZIET, SUCKOO EN MAAK EEN STATEMENT ,WANNEER JE ERG HAATDRAGEND BLIJFT IN HET BIJZIJN VAN DEGENE , DIE JE LEVEN ONMOGELIJK HEEFT GEMAAKT EN DAT IS VOOR EEN HETERO BIJNA ALTIJD EEN VROEGERE VROUW, DIE EERST JE GEEST HEEFT BETOVERD EN LATER ZO EXTREEM HEEFT VERWARD DAT JE GEEN OPLOSSING ZIET. GEEF HAAR DAN ALS JE HET ZEKER WEET EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG MAAR NEEM ALLEEN HET EIGEN LEVEN OMDAT DE REST GEEN SCHULD HEEFT AAN EEN DEADLY TROUBLED MIND.

 8. Nadia schreef:

  Als ik deze brief lees, en de reactie van mensen die begrip hebben voor de situatie omdat vrouwen na een scheiding ‘moeilijk’ kunnen zijn, vraag ik me af in welke wereld die (mannen) toch leven?! Wat een zelfingenomen bullshit. Wat een labiele laffe zelfmedelijdende knurften !

 9. een nederlander schreef:

  als u even terug gaat kijken morgen in programma gemist bij de NCRV nd 2 het heet (Altijd wat )daar komt deze Drama aan het woord ik kuurt het niet goed maar ik kan me wel voorstellen dat dit gebuurt, je moet niet aleen de man de schuld geven.
  Haar motto is dan ook: Ik rust niet eerder dan dat ik jou ten gronde heb gericht. als dit waar is dan moet de moeder de hand in haar eigen boezem steken,maar ik zeg het nogmaals ik kuur het niet goed.

  je hebt zelf deze kinderen gewild en deel ze dan ook met de vader ondans datt je uit elkaar bent en hier zit het probleem kijk naar dat tv stuk misschien berijpt u het dan beter wat die vader heeft gedaan. een vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *