Vormgeving interieur door deMunnik-deJong-Steinhauser en &Prast&Hooft

Laatst bijgewerkt op

gf_atrium-c-nl-architectsIn de afgelopen periode is het Groninger Forum samen met de gemeente Groningen, de gebouweigenaar, en NL Architects, de architect van het Forumgebouw, op zoek gegaan naar vormgevers voor het interieur. De keuze is gevallen op architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser (dMdJS) en architectenbureau &Prast&Hooft. Het definitief ontwerp voor het interieur moet voor de zomervakantie van 2017 gereed zijn. Na de zomer volgt de bestekfase en begin 2018 de aanbestedingsfase.

deMunnik-deJong-Steinhauser
Het interieur van het Groninger Forum wordt onder supervisie van NL Architects uitgewerkt door deMunnik-deJong-Steinhauser (dMdJS), een jong en creatief bureau dat de afgelopen jaren verantwoordelijk is geweest voor meerdere toonaangevende interieurprojecten, waaronder Rozet in Arnhem. Voor het Groninger Forum krijgen zij de opdracht de openbaar toegankelijke ruimtes vorm te geven.

&Prast&Hooft
De horeca op het Plein Beeld & Geluid, het filmcafé en de foyers tussen de vijf filmzalen, en de loungebioscoopzaal worden ontworpen door &Prast&Hooft. &Prast&Hooft heeft de afgelopen jaren bewezen sfeervolle interieurs te ontwerpen waarin het aangenaam verblijven is. Voorbeelden hiervan zijn De Ysbreker in Amsterdam en de Groningse café’s De Uurwerker en Bakkerij Blanche.

Het café op de begane grond en het café-restaurant op de negende verdieping vallen buiten deze opdracht. Voor die horecaruimtes worden begin volgend jaar gezocht naar een horecapartner. Voor de inrichting van het nieuwe Stripmuseum wordt een tentoonstellingsvormgever gezocht.

Afbeelding: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *